Zoki Online
goP.I.P. Webdesign auf Usedom
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018
Kupovina laptopa Ispis E-mail
Ocjena: / 6
LoeOdlino 
Zoki   
Utorak, 11 Oujak 2008
Sadraj
Kupovina laptopa
O dijelovima
O dijelovima 2

U posljednje vrijeme sve više ljudi se odluèuje na kupovinu prijenosnog raèunala (drugim imenom prijenosnik ili eng. laptop, notebook...) tim više što su cijene sve niže i laptopi su postali dostupni širem krugu korisnika. U ponudi naših informatièkih (i ostalih) trgovina nalazi se bezbroj modela i u tom izboru se dosta teško snaæi pa æemo vam pokušati to kroz ovaj tekst malo olakšati.

Za poèetak prije kupnje pokušajte dati odgovor na par osnovnih pitanja npr. Da li æe se laptop prenositi povremeno, svakodnevno ili æe uglavnom stajati na vašem stolu prikopèan na strujni adapter?, Koliku autonomiju baterije trebate?, Da li æete ga koristiti u uredske svrhe ili za igranje, obradu videa i sl.?, Koje æete sve ureðaje spojiti na laptop ?, Koliko ste novca spremni potrošiti na svoj novi prijenosnik ? Ovo su samo neka pitanja na koja bi trebali znati odgovor prije kupovine.

Kupovina laptopa 

Uobièajena je podjela prijenosnih raèunala na kuæne, poluposlovne i poslovne modele. U rangu cijena to bi danas izgledalo otprilike ovako: kuæni modeli od 3000 kn na više, poluposlovni modeli od 4500-5000 kn na više te poslovni modeli od 6500-7000 kn na više. 
Sljedea »