Zoki Online
goP.I.P. Webdesign auf Usedom
Friday, 27 January 2023
Kupovina laptopa Print E-mail
User Rating: / 6
PoorBest 
Written by Zoki   
Tuesday, 11 March 2008
Article Index
Kupovina laptopa
O dijelovima
O dijelovima 2

U posljednje vrijeme sve više ljudi se odlučuje na kupovinu prijenosnog računala (drugim imenom prijenosnik ili eng. laptop, notebook...) tim više što su cijene sve niže i laptopi su postali dostupni širem krugu korisnika. U ponudi naših informatičkih (i ostalih) trgovina nalazi se bezbroj modela i u tom izboru se dosta teško snaći pa ćemo vam pokušati to kroz ovaj tekst malo olakšati.

Za početak prije kupnje pokušajte dati odgovor na par osnovnih pitanja npr. Da li će se laptop prenositi povremeno, svakodnevno ili će uglavnom stajati na vašem stolu prikopčan na strujni adapter?, Koliku autonomiju baterije trebate?, Da li ćete ga koristiti u uredske svrhe ili za igranje, obradu videa i sl.?, Koje ćete sve uređaje spojiti na laptop ?, Koliko ste novca spremni potrošiti na svoj novi prijenosnik ? Ovo su samo neka pitanja na koja bi trebali znati odgovor prije kupovine.

Kupovina laptopa 

Uobičajena je podjela prijenosnih računala na kućne, poluposlovne i poslovne modele. U rangu cijena to bi danas izgledalo otprilike ovako: kućni modeli od 3000 kn na više, poluposlovni modeli od 4500-5000 kn na više te poslovni modeli od 6500-7000 kn na više. 
Next >