Zoki Online
goP.I.P. Webdesign auf Usedom
Subota, 04 Travanj 2020
Kupovina laptopa Print E-mail
User Rating: / 6
PoorBest 
Written by Zoki   
Utorak, 11 Oujak 2008
Article Index
Kupovina laptopa
O dijelovima
O dijelovima 2

U posljednje vrijeme sve više ljudi se odluuje na kupovinu prijenosnog raunala (drugim imenom prijenosnik ili eng. laptop, notebook...) tim više što su cijene sve nie i laptopi su postali dostupni širem krugu korisnika. U ponudi naših informatikih (i ostalih) trgovina nalazi se bezbroj modela i u tom izboru se dosta teško snai pa emo vam pokušati to kroz ovaj tekst malo olakšati.

Za poetak prije kupnje pokušajte dati odgovor na par osnovnih pitanja npr. Da li e se laptop prenositi povremeno, svakodnevno ili e uglavnom stajati na vašem stolu prikopan na strujni adapter?, Koliku autonomiju baterije trebate?, Da li ete ga koristiti u uredske svrhe ili za igranje, obradu videa i sl.?, Koje ete sve ureaje spojiti na laptop ?, Koliko ste novca spremni potrošiti na svoj novi prijenosnik ? Ovo su samo neka pitanja na koja bi trebali znati odgovor prije kupovine.

Kupovina laptopa 

Uobiajena je podjela prijenosnih raunala na kune, poluposlovne i poslovne modele. U rangu cijena to bi danas izgledalo otprilike ovako: kuni modeli od 3000 kn na više, poluposlovni modeli od 4500-5000 kn na više te poslovni modeli od 6500-7000 kn na više. 
Next >