Zoki Online
goP.I.P. Webdesign auf Usedom
Ponedjeljak, 24 Lipanj 2019
Zatita na internetu Ispis E-mail
Ocjena: / 21
LoeOdlino 
Zoki   
Nedjelja, 16 Oujak 2008
Sadraj
Zatita na internetu
Izvori zaraze

 Poznatiji proizvoai zaštitnih programa imaju i tzv suite software (paket) tj. u jednom paketu se nalaze  antispyware, antivirus, antispam, firewall itd.

Sada malo u vezi pravila 1. Kako se ponašati? Surfanje po adult (stranice sa sadrajem za odrasle) i warez (stranice sa piratskim programima, igricama i sl) je vrlo rizino i veina virusa i spyware se pokupi po takvim stranicama. Pazite gdje klikate kada ste na takvim stranicama te ni u kojem sluaju ne instalirajte  nikakve programe koje vam nude (npr program za gledanje internet videa i slino).

Image
Vi sigurno niste 10000-ti, ni milijuntni dobitnik te nemojte kliknuti na ovakav oglas

Drugi veliki izvor zaraze je preko email-a. Obavezno je skeniranje privitaka koje dobijete sa mail-om. Ako dobijete mail na engleskom, a ne komunicirate sa nikim tko govori engleski, moete ga odmah oznaiti kao SPAM (neeljenu poštu) i obrisati.

Ako od poznate osobe dobijete CD ili DVD sa nekim sadrajem takoer ga prvo skenirajte antivirusnim programom pa tek tada pokrenite. est je sluaj da prijatelji ne znaju da je na tom cd-u nekakav trojan (vrsta virusa).

Ako koristite USB prijenosni stick uvijek imajte negdje backup kompletnog sadraja sticka. I sami smo više puta zarazili kompletan sadraj naših stikova samo tako što smo ih prikljuili na raunalo zaraeno virusima. Skenirajte stickove isto kao gore navedene CD/DVD medije.  Dobro je i iskljuiti autoplay opciju na raunalu. 
« Prethodna