21 Siječanj, 2018, 04:12:01 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi informatički Forum !!! Ako ovdje postavite pitanje dobit ćete odgovor! Za registraciju javite se na mail zoki@zokionline.com
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: nero 9  (Posjeta: 5472 )
odeon
Jr. Member
**

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 5


Profil
« : 30 Studeni, 2008, 18:22:52 »

pozdrav!
bavim se amaterski fotografijom i videom.kupio sam nero 9 isve je šljakalo do prve deinstalacije OS.pri ponovnoj instalaciji nera javlja se "party activation" naravno jer sam upisao ser. br. koji sam platio proizv. softvera.pri pokretanju programa postavlja mi pitanje dali sam napravio back up ukoliko software instaliram na isto računalo a pošto to nisam napravio jedina je opcija očito ponovo platiti 70 eura ili ne pomoć molim.
uz verziju nero 9 besplatno sam dobio i backup aplikaciju.
                 hvala!!!!

« Zadnja izmjena: 01 Prosinac, 2008, 19:13:25 Zoki » Evidentirano
Zoki
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 65


Profil WWW Email
« Odgovor #1 : 01 Prosinac, 2008, 19:12:16 »

Da ako bi željeli da sve bude legalno trebali bi ponovo kupiti program jer je jedna licenca programa za jedno računalo. Pokušajte mail-om kontaktirati Nero podršku i objasnite problem, mogli bi vam izaci u susret. Pomoglo bi da u mail-u priložite i dokaz o kupovini programa.

Ako ne pomogne možete preći u "ilegalu" i potražiti npr. nero 9 patent activation patch na internetu i to sredite za par minuta.
Evidentirano
odeon
Jr. Member
**

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 5


Profil
« Odgovor #2 : 02 Prosinac, 2008, 12:15:21 »

kao prvo hvala na odgovoru.
nadam se da neću biti pretjerano dosadan niti ispasti glup ako pitam slijedeće :kupim li softver , skinem ga sa net-a .SPRŽIM I TAKO "SIGURNO SPREMIM" te kod slijedeće instalacije os instaliram i taj softver sa naravno istim brojem tj licencom dali je TO ..TO.pitate se zašto?trojani,crvi , i ostale pošasti neki odu neki ostanu kod uporabe raznih programa za brisanje istih.najčešći odgovor informatičara je deinstalacija os a tu školu sam naučio pa mi je lakše napraviti reinstalaciju nego satima dovoditi ured računalo.dosad su svi softveri  "sjeli"  isprva ,hoću reći nije nero jedini koji sam platio doduše jedini koji je tako glomazan i jedini koji se instalira duuuugo.bucko ima 1,6 GB    hvala!!!!
Evidentirano
Zoki
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 65


Profil WWW Email
« Odgovor #3 : 02 Prosinac, 2008, 16:01:11 »

Ako je OS isti to bi trebalo bit to, ali kod ponovne online aktivacije zna bit problema, zavisno o proizvođaču softvera pa kao što sam gore napisao najbolje ih je kontaktirati ipak vama bi preporučio da napravite image cijelog sistema.

Dakle nakon čiste instalacije windowsa, drivera i svih potrebnih program, programom za pravljenje image-a (npr. Acronis true Image Home) se napravi image cijele sistemske particije (najčešće c). Image se može spremiti na drugu particiju, drugi disk ili na dvd medij. Sa istim programom se napravi bootabilni cd (na kojemu se nalazi taj program i moguće ga je pokrenuti bez ulaska u sistem) sa kojim je moguće sve vratiti čak i u slučaju da ne možete ući u Windowse i slično. Na isti način možete svoj kompletni sistem prebaciti na npr novi veći tvrdi disk...

Ovo je mnogo brža opcija (ovisno o veličini image vratite za 5-10 minuta) nego svaki put instalirati Windowse, pa drivere, pa programe...
Evidentirano
odeon
Jr. Member
**

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 5


Profil
« Odgovor #4 : 02 Prosinac, 2008, 23:02:38 »

još jednom hvala na iscrpnom odgovoru (za razliku od drugih gdje čovjek sam mora "vagati" šta je ono pravo mislim naravno na forume.svaka čast !
Evidentirano
odeon
Jr. Member
**

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 5


Profil
« Odgovor #5 : 04 Siječanj, 2009, 18:57:27 »

evo mene opet !
naravno pomislili ste da su svi moji problemi rješeni.acronic thrue image je jako dobra stvar no treeba je naravno platiti a ja sam previdio da sam kupujući nero "devetku " na poklon dobio software nero backItup 4.moje pitanje je.napravio sam back up sa istim softverom i spremio ga na DVD,te externi HD napravio sam i bootabilni cd (doduše na njemu je samo 26 MB podataka.sada me zanima dali je to dovoljno da spasim softver.fajl koji je napravljen identične je veličine kao i instalirani softver .inače saznao sam mnoge za mene korisne stvari. nero se može navodno instalirati do pet puta, a onda ga treba ponovo platiti ,ukoliko se ne potrudite  i pokušate spasiti ovaj izuzetno dobro čuvan softver. hvala unaprijed na pomoći .
Evidentirano
Zoki
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 65


Profil WWW Email
« Odgovor #6 : 04 Siječanj, 2009, 21:57:14 »

trebalo bi biti tako, tih 26mb je ustvari nero backitup program koji je moguće pokrenuti direktno sa CD-a bez ulaska u windowse te se onda tom programu pokaže gdje se nalazi backup file, tj. napravi restore.....najbolje je odmah nakon napravljenog backup-a napraviti restore (dok je sve isto) tek toliko da vidite da je sve u redu i da su backup file i boot CD ispravni pa ih onda spremite na sigurno
Evidentirano
odeon
Jr. Member
**

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 5


Profil
« Odgovor #7 : 09 Siječanj, 2009, 10:45:04 »

ćao!
informatika baš i nije tako jednostavna spika.nero backitup 4 spremuio je sve iz prva, no bootailni disk odradi samo pola zadaće.naime pronađe sve hard diskove koje imam i na kojima sam spremio podatke alim od podataka ni traga ni glasa.dok je instaliran kao softver u prog. file-su može odraditi što želim i genijalna je stvar jer nemam potrebu kopati silne cd-e i instalirati program po program.no kad probam sa bootabilnim cd-om ne ide uzalud tražim spremljene podatke . ima li netko iskustvo naravno pozitivno.pomoć od strane help fillesa by nero nije mi pretjerano od koristi dosta me zeza engleski...dešava se.hvala nadam se da nisam dosadan samo pokušvam biti uporan.
Evidentirano
Zoki
Administrator
Full Member
*****

Karma: 0
Offline Offline

Postova: 65


Profil WWW Email
« Odgovor #8 : 09 Siječanj, 2009, 11:58:29 »

ako program vidi diskove i mape a ne vidi datoteku u mapi potrebno je obratiti pažnju na stavku Files of Type (u prozoru), tj u kojoj vrsti datoteka je spremljen backup (ona tri zaka iza točke) tj. koju vrstu datoteka program može vidjeti i otvoriti...problem može biti i ako ste u imenu backup datoteke koristili naše znakove čćšđž.....a možete pokušati ponovno napraviti bbotabilni cd...
Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Design by Yash   Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!